Het wassen van de knollen om aangehechte stof, grond en kleikappen te verwijderen vindt gewoonlijk plaats in de verwerkingsfabriek vóór het schillen..
Maatsorteren vindt plaats wanneer de knollen de bewaarplaats binnengaan of wanneer ze de bewaarplaats verlaten. Verwerkingsbedrijven voor de.
Aardappelen worden gesorteerd volgens grootte zoals vereist door de gebruikers. Kleinere pootgoedmaten halen (veelal) hogere prijzen per kilo dan.
Lezen houdt in het verwijderen van ongewenste rotte of afwijkend gevormde knollen, kluiten, stenen en andere afwijkende bestanddelen zoals.
Waar er slechts één groeiseizoen per jaar is, zoals in gematigde klimaten, worden pootaardappelen met een ongeveer vier maanden durend groeiseizoen.
Tijdens de bewaring van aardappelen worden temperatuur, relatieve vochtigheid en concentratie kooldioxide gecontroleerd. De temperatuur wordt op.
Verschillende fysieke en sociaaleconomische aardappelomgevingen hebben verschillende opslagbehoeften, bewaartermijnen en bewaarcondities. Waar niet.